You are currently at our Albania website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Rreth Matador

Matador – Gati për sfidën!

Gomë profesioniste e përgjithshme.

 

Me gomat Matador jeni gati për çdo udhëtim, sepse ato janë zhvilluar nga profesionistëst. Përvoja shumëvjeçare e Matador në zhvillimin e suksesshëm të gomave reflektohet në gamën e vet moderne, dinamike dhe efikase të produkteve. Me Matador jeni gati për çdo sfidë në timon.

Si pjesë e grupit prestigjioz Continental Group, Matador ka një traditë të gjatë në plotësimin e standardeve të cilësisë së lartë, falë prodhimit tonë evropian dhe ekspertizës në teknologji.

Marka Matador dallohet për vlerat e mëposhtme kryesore:

 • Dinamika: Një markë moderne plot me energji, shumë aktive dhe me ambicie të mëdha.
 • Përvoja: Më shumë se 110 vjet përvojë në industrinë e gomave.
 • Përgatitje: Një gamë e gjerë produktesh që mbulon çdo sektor dhe të gjitha kushtet e motit.

Marka Matador përfaqëson një traditë të gjatë, një portofol të shumëllojshëm produktesh, si dhe performancë shumë të sigurt.

Historiku i Matador

 • 1905 – Fabrika Matador e Gomës dhe Balatas
 • 1925 – Prodhohet goma e parë nën markën Matador në Bratislavë
 • 1930 – Shpiket një sistem i lidhjes së hekurit me gomën. Matador fiton të drejtat e patentës
 • 1933 – Matador prodhon gomën e parë çekosllovake për terren, Goliath
 • 1934 – Matador fillon shitjen e gomës së parë me super kamerdare, Mamut
 • 1947 – Hidhet themeli i fabrikës së gomës në Púchov
 • 1950 – Hapet Fabrika e Gomave "1 Maji"
 • 1955 – Fillon prodhimi i rripave të konvejerëve
 • 1968 – Fillon prodhimi i gomave për kamionë STEEL
 • 1976 – Fillon prodhimi i gomave për kamionë ALL STEEL
 • 1990 – Gumarne Barum Puchov – kompani aksionere shtetërore
 • 1993 – Privatizimi i Gumarne Barum Puchov
 • 1993 – Fillon përgatitja e një gjenerate të re gomash dimërore të quajtur MP55
 • 1999 – Themelohet sipërmarrja e përbashkët e prodhimit të gomave për kamionë mes Continental dhe Matador
 • 2000 – Matador zhvillon një gjeneratë të re të gomave për shpejtësi të lartë, MP41 Aquilla, në kategorinë e shpejtësisë W (deri në 270 km/h)
 • 2004 – Matador bëhet pjesë e segmentit 4x4/SUV me produktet e reja MP71 Izzarada A/T dhe MP91 Nordicca
 • 2004 – Matador prezanton gomën e parë All Season, MP61 Adhessa
 • 2005 – Logoja rifreskohet
 • 2007 – Continental AG blen shumicën e aksioneve në Divizionin e Gomës MATADOR
 • 2010 – Continental AG fiton kontrollin e plotë të aksioneve
 • 2012 – Matador prezanton linjën e re të gomave MP 92 Sibir Snow për automjete pasagjerësh dhe 4x4/SUV
 • 2015 – 110 vjet të markës Matador
 • 2015 – Prezantohet seria HR4 si gjeneratë e re e gomave për kamionë
 • 2016 – Matador prezanton gomën e re MP 72 Izzarda A/T 2 (gomë 4x4/SUV për çdo terren)
 • 2016 – Prezantohen linjat e reja të gomave me kunja MP 30 Sibir Ice 2 (makina për pasagjerë dhe 4x4/SUV) dhe MPS 500 Sibir Ice Van
 • 2017 – Prezantohet një linjë e re gomash All Season, MPS 400 Variant All Weather 2, e pajisur me M+S dhe simbolin e tri majave mbi mal